Historie van de Jori Morin
Jori Morin dé kookclub voor mannen is opgericht op 6 maart 1990, en destijds gestart met 5 leden
Jules van de Broek
Arthur Gerards
Hub Gerats
Jaap van Kuijk
Jo Vaessens
Jori Morin betekent "Smakelijk eten" in het Koreaans "맛있게 드세요". Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gerechten die in het begin gemaakt werden van oosterse oorsprong waren.
30-1-1991
Tijd voor een verandering, nu stond ook Koreaans eten op de menu kaart.23-10-1991
De kunsten der koken worden uitgebreid. Ook de kunst van de Japanse gerechten wordt vanaf nu geoefend. De menu's zijn tot nu toe oosters georiënteerd. Maar hier komt verandering in.
26-10-1992
Een wending in het bestaan van de club. Italiaans staat op de kaart. Het wordt korter bij huis gezocht. Ook al is de naam van de club niet meer geheel passend bij de gerechten die gemaakt worden, hij zal toch Jori Morin (smakelijk eten) blijven.
14-4-1993
Ons kookadres is van af nu 'De La Station'. Ook de keuken is nu niet meer specifiek, maar mee gevarieerd hoofdzakelijk europees georiënteerd.
7-2003 / 10-2008 gekookt bij Henk Dirx Restaurant In gen Thun Welten-Heerlen
11-2008 / 12-2010 kookten we bij Bella Cuicina in Kerkrade www.bellacucina.nl/
01-2011 / 01-2013 kookten we in Kookstudio Jan van den Bongard in Landgraaf www.kookstudiovdbongard.nl
02-2013 / 03-2016 kookten we in kookstudio De Passie te Heerlen
04-2016 tot heden koken we in de Kooksocieteit op de Bongerd in Heerlen met 12 leden
Motto: “Gezamenlijk een gezellige kookavond te hebben waarbij onder een prettige sfeer iets wordt opgestoken van de edele kunst van het koken”