BOUILLABAISSE MET ROUILLE (november 2019)

img 20191105 26717

voor 4 personen

RECEPTUUR :
2 rode mul
4 gamba’s
1 dorade filet
6 el goede olijfolie
2 sjalotjes
2 t knoflook
2 t knoflook ongepeld
1/4 wortel
1/4 venkelknol
50 gr sugar snaps
2 t tijm
¼ tl saffraan
40 ml pernod
2 steranijs
150 ml witte wijn
400 ml schaaldierenfond
¼ bos basilicum
Zeezout, zwarte peper

RECEPTUUR ROUILLE:

1 bloemige aardappel
3 knoflookteentjes
4 saffraandraadjes
½ tl paprikapoeder
100 ml fond
2 eidooiers
100 ml olijfolie
1 rode peper(klein)

BEREIDINGSWIJZE MARINADE:
1. Snijd het knoflookteentjes fijn en meng dit met de 6 eetlepels olijfolie.
2. Maak de vissen en gamba’s schoon en marineer het ongeveer een half uur in de olijfolie met de knoflook.

BEREIDINGSWIJZE SOEP:
1. Snijd alle groente fijn.
2. Snipper het sjalotje.
3. Sauteer het sjalotje met de 2 ongepelde teentjes knoflook in de olie en voeg de fijngesneden groenten toe.
4. Voeg de takjes tijm en de saffraan draadjes toe.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Laat het geheel sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
7. Voeg de pernod en de witte wijn toe en laat ook dit even inkoken, zodat de alcohol is verdampt.
8. Zout de gemarineerde vis en voeg deze toe aan het bovengenoemde mengsel.
9. Voeg nu de bouillon en de gesneden basilicum toe.
10. Breng het geheel aan de koken laat het 15 minuten inkoken.

BEREIDINGSWIJZE ROUILLE:
1. Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes.
2. Snijd de knoflook in plakjes.
3. Verhit de olijfolie en voeg de aardappel, knoflook en saffraan toe.
4. Verhit het mengsel en strooi de paprikapoeder erover.
5. Schenk de fond eroverheen en laat de aardappel gaar koken.
6. haal de pan van het vuur en prak de aardappel tot een puree.
7. Laat het geheel afkoelen.
8. Klop de eidooiers erdoorheen en beetje bij beetje de olijfolie.
9. Roer totdat je een gladde saus hebt.
10. Breng op smaak met zout en peper.