PAPRIKA “CAPPUCCINO” TRICOLORE (september 2019)
voor 4 personen
RECEPTUUR:
3 el boter
1,5 ltr gevogelte bouillon 1,5 dl slagroom
RECEPTUUR RODE PAPRIKA:
1 st sjalot
1 ½ st rode paprika
2 st korianderstelen
1-2 el koriander blaadjes
1 st knoflookteen
75 gr rauwe ham
RECEPTUUR GELE PAPRIKA:
1 st sjalot
1 ½ st gele paprika
2 st korianderstelen
1 st knoflookteen
zout en peper
RECEPTUUR GROENE PAPRIKA:
½ st prei
1 st sjalot
1 st knoflookteen
1 ½ st groen paprika
1 snufje gemalen komijnzaad
50 gr geschaafde komijnenkaas
BEREIDINGSWIJZE RODE PAPRIKA:
1. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en schil de paprika (DEMO) en ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
2. Bak de sjalot, de knoflook en de paprikastukken even aan in wat boter.
3. Voeg nu 5 dl gevogelte bouillon toe met de stelen van de koriander en laat dit geheel zachtjes 30 minuten koken.
4. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer en zeef hem.
5. Snijd de koriander blaadjes fijn en voeg ze toe aan de soep.
6. Controleer de smaak en voeg desgewenst wat peper en of zout toe. (pas op met het zout want er komt nog rauwe ham bij).
7. Snijd de ham in kleinen reepjes en doe deze vlak voor doorgifte in de soepkommetjes.
BEREIDINGSWIJZE GELE PAPRIKA:
8. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en schil de paprika (DEMO) en ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
9. Bak de sjalot, de knoflook en de korianderstelen met de paprika stukken even aan in wat boter.
10. Voeg nu 5 dl gevogelte bouillon toe en laat dit geheel zachtjes 30 minuten koken.
11. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer en zeef hem.
12. Controleer de smaak en voeg desgewenst wat peper en of zout toe.
BEREIDINGSWIJZE GROENE PAPRIKA:
13. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en schil de paprika (DEMO) en ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
14. Maak de prei schoon en snijd deze in kleinen ringen.
15. Bak de sjalot, de knoflook, de prei, de gemalen komijn en de paprikastukken even aan in wat boter.
16. Voeg nu 5 dl gevogelte bouillon toe en laat dit geheel zachtjes 30 minuten koken.
17. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer en zeef hem.
18. Controleer de smaak en voeg desgewenst wat peper en of zout toe.
DOORGEVEN:
1. Zet drie kleine glaasjes of soepkommetjes op een bord.
2. Doe in een kommetje wat rauwe ham en schenk hier de rode paprika soep op en dan de lobbig geslagen room erop en afgarneren met de fijngesneden koriander blaadjes of
3. schuim de rode paprika soep met de slagroom erin op, met een staafmixer.
4. Doe in een kommetje de groene paprika soep garneer af met het dekseltje van de lobbig geslagen room en strooi hierover heen de geraspte komijnkaas.
5. Doe de gele paprika soep in een kommetje of glaasje en dek ook deze af met een dekseltje slagroom en garneer af met de koriander.