AUBERGINE SUSHI MET EEN SESAMDRESSING (GREECE MEETS AZIE) (juli 2019)

img 20190702 25212

voor 4 personen

RECEPTUUR AUBERGINES:
1 Aubergine
Olijfolie
2 el sezamolie

RECEPTUUR SUSHIRIJST:
150 gr sushirijst
200 ml water
40 ml sushiazijn

RECEPTUUR LIMOENMAYONAISE:
2 eigeel
50 ml olie
Limoen
Zout en peper

RECEPTUUR VULLING:
1 Limoen
1/2 komkommer
5 pl rookvlees
½ avocado
50 gr feta

RECEPTUUR DRESSING:
2 EL sesamzaadjes
1 el maanzaad
Verse gember
2 el sojasaus
1 el gembersiroop
2 el rijstwijnazijn
1 el sesamolie

BEREIDINGSWIJZE AUBERGINE:
1. Snijd de aubergine in zo mooi mogelijke dunne plakken.
2. Meng de olijfolie met de sesamolie en bestrijk de plakken aan beide zijde met de olie.
3. Leg een plak op een plaatje, afdekken met folie weer een plak erboven op, weer folie enz enz.
4. Laat ze circa 30 min staan voordat je gaat grillen.
5. Grill de aubergine mooi met een ruit. (DEMO)

BEREIDINGSWIJZE SUSHIRIJST:
1. Spoel de rijst goed af met koud stromend water.
2. Zet de rijst op met het water en kook in 10-12 minuten gaar.
3. leg de deksel op de pan zodra de rijst kookt.
4. Zet het vuur uit als de rijst gaar is.
5. Breng opsmaak met sushiazijn en zeezout.
6. laat de rijst nog circa met deksel rusten in de pan.

BEREIDINGSWIJZE VULLING:
1. Snijd de komkommer in lange banen.
2. Snijd de avocado in repen.
3. Brokkel de Feta
4. Droog het rookvlees in de oven.
5. Besprenkel alle ingrediënten met limoensap.
6. Breng opsmaak met zout en peper.
7. Peper en zout het haasje.

BEREIDINGSWIJZE MAYONAISE:
1. Rasp en pers de limoen.
2. Klop het eigeel met het zout en voeg beetje bij beetje de olie toe zodat er een emulsie ontstaat.
3. breng opsmaak met limoensap, rasp zout en peper.

BEREIDINGSWIJZE DRESSING:
1. Rooster alle zaadjes en meng alle ingrediënten.
2. breng opsmaak met zout en peper.
DOORGIFTE:
1. Maak van alle ingrediënten een mooie compositie