TAARTJE VAN CONFIT DE CANARD (juni 2019)
voor 4 personen
RECEPTUUR TAARTJE :
2 st geconfijten eenden bouten
2 st rode uien
1 jeneverbes
1 st sap sinaasappel
3 st gedroogde pruimen
3 st gedroogde abrikozen
1 el eendenvet
1 el bruine basterd suiker
1 el sherry azijn
1 tl ras el hanout kruiden
1 st eidooier
6 st roomboter blader deeg
zout en peper
RECEPTUUR SAFFRAANDRESSING:
5 saffraan
1 sjalot
1 el Honing
Limoensap
1tl mosterd
1 dl olie
RECEPTUUR TEMPURA:
1 tempura
1/4 Sap en rasp van limoen
Gembersiroop
Bruiswater
4 lente ui
BEREIDINGSWIJZE VULLING VOOR TAARTJE :
1. Gaar de eenden in het ganzenvet totdat ze gaar zijn.
2. Hak het geheel van de confit tussen grof en fijn .
3. Pel de rode uien en snipper deze fijn
4. Plet de jeneverbes met een koksmes
5. Snijd de pruimen en de abrikozen ook zeer fijn.
6. Klop de dooier even los met een eetlepel van de jus d Orange en zet apart
7. Fruit de rode uien in het eendenvet aan en laat ze wat kleur krijgen en voeg de basterd suiker toe. Blus af met de sinaasappelsap voeg de confit toe en de ras el hanout en laat inkoken.
8. Roer nu de sherry azijn, de pruimen, abrikozen en de geplette jeneverbes er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
9. Laat dit geheel circa 5 minuutjes heel zachtjes op het vuur staan zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken en bijna alle vocht is opgenomen.
10. Leg het nu uitgestreken op een rvs plaatje van onder de werkbank en laat afkoelen.
11. Als de confit is afgekoeld vette we de muffinvormen in met bakspray.
12. Steek met de grote ringen of met een kom vier grotere cirkels uit van het blader deeg en van 2 vellen 4 kleine rondjes voor de “dekseltjes”van het taartje
13. Leg de grote bladerdeeg rondjes in de ingevette muffinvormen met de “plakkant “van het bladerdeeg naar binnen. (zorg dat er een beetje bladerdeeg over de rand over blijft)
14. Vul met de confit , leg het kleine rondje bladerdeeg erop en maak het “dekseltje”vast aan de “bodem”(DEMO)
15. Smeer de taartjes in met het mengsel van de eidooier met sinaasappel sap en zet in de voorverwarmde oven op 180 graden in de oven gedurende circa een half uur.
BEREIDINGSWIJZE DRESSING:
1. Snijd het sjalot fruit ze aan samen de saffraan in de olie.
2. Zet het vuur uit en voeg de overige ingrediënten toe.
3. Breng opsmaak met zout en peper.
BEREIDINGSWIJZE TEMPURA:
4. Maak de tempura met bruiswater.
5. Voeg de gember en rasp van de limoen toe.
6. Snijd de lente ui
7. Breng opsmaak met zout en peper