KROKANT GEBAKKEN ZEEBAARS/SAUS VAN WITTE WIJN/ROUILLE/ASPERGES/CRUNCH VAN SPEK/NOOTJES (mei 2019)

voor 4 personen

RECEPTUUR :
4 zeebaars
peper
zeezout

RECEPTUUR SOEP VAN RIVIERKREEFTJE BASIS VOOR SAUS
150 gr rivierkreeftje
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 wortel
1 tomaten
1 tl tomatenpuree
1dl witte wijn
1 Sinaasappelsap en rasp
rasp en sap limoen
3 bl lime leaves
1 st gember
300 cl water
zout en peper

RECEPTUUR ASPERGES:
12 hollandse asperges
Suiker, boter, zout en peper

RECEPTUUR WITTE WIJN SAUS’:
50 gr bleek
½ sjalot
100 ml wijn)
25 gr ijskoude boter
150 ml soepje van rivierkreeft
75 ml room
zout en peper

RECEPTUUR ROUILLE:
1/2 bloemige aardappel
3 knoflookteentjes
4 saffraandraadjes
½ tl paprikapoeder
50 ml rivierkreeftsoep
2 eidooiers
100 ml olie
1 /2 rode peper(klein)

RECEPTUUR GARNERING:
50 gr gemengde noten/bruneren
50 gr spekjes (zeer fijn snijden)bakken

BEREIDINGSWIJZE ROUILLE:

1. Snijd de knoflook in plakjes.
2. kook de aardappel.
3. Verhit de olijfolie en voeg de knoflook en saffraan toe.
4. Voeg de gekookte aardappel toe
5. Verhit het mengsel en strooi de paprikapoeder erover.
6. Schenk de visfond eroverheen.
7. Prak het geheel
8. Laat het geheel afkoelen.
9. Voeg dit bij de eidooiers
10. Voeg nu beetje bij beetje olie toe.
11. Breng op smaak met zout en peper.

BEREIDINGSWIJZE RIVIERKREEFTEN SOEPJE: BASIS VOOR SAUS
1. Snijd het sjalotje, wortel, knoflook en tomaat in blokjes.
2. Cutter de rivierkreeften.
3. Bak de rivierkreeften in een pan goed bruin.
4. Voeg de sjalot, grove knoflook, tomaat en wortel toe.
5. Bak het geheel.
6. voeg de tomatenpuree toe.
7. Voeg de gember in grove stukken en lime leaves toe.
8. Voeg de rasp en sap van sinasappel toe.
9. Blus af met wijn en daarna met water.
10. Zeef de soep en breng de soep met zout en peper op smaak.

BEREIDINGSWIJZE ZEEBAARS:
1. BAK HET GEHEEL.

BEREIDINGSWIJZE ‘WITTE WIJNSAUS’:
1. Snijd de bleekselderij en sjalot fijn, kook met de ‘champagne’ in voeg de rivierkreeft soep toe en als laatste de room.

BEREIDINGSWIJZE ASPERGES:
1. Schil de asperges.
2. kook de asperges met boter, suiker water, zout en peper gaar.