ZEEDUIVEL/ ZELFGEMAAKTE GNOCCHI /SAUS VAN ANTI BOISE / VENKEL UIT DE OVEN (september 2019)

 img 20190903 25793

voor 4 personen

RECEPTUUR ANTI BOISE:
1 vleestomaat
1 sjalotje
1 knoflook
1 el Dragon fijngesneden
1 el Dragonazijn
2 el Sushiazijn
4 el Olijolie
Zout en peper

RECEPTUUR VENKEL:
1 venkel
75 gr Crème fraiche
75 gr Room
100 ml gevogelte bouillon
Boter
Parmezaanse kaas

RECEPTUUR GNOCCHI:
1 KG aardappelen kruimig
250 gr bloem
1 ei
Parmezaanse kaas
Nootmuskaat, zout en peper

RECEPTUUR :ZEEDUIVEL
4 Zeeduivel
Olie
Zout en peper

BEREIDINGSWIJZE ANTIBOISE:
1. Tomaat pliceren en in blokjes snijden.
2. Breng alle ingrediënten bij elkaar en voeg als laatste de tomatenblokjes toe.

BEREIDINGSWIJZE GNOCCHI:
1. Schil en kook de aardappelen.
2. Pureer de aardappelen en voeg de gezeefde bloem toe.
3. Breng opsmaak.
4. Kneed niet te lang daardoor worden de gnocchi taai.
5. Blancheer ze met zout.
6. Bestuif het werkblad met bloem en bestuif het wanneer nodig bij. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk tot een sliert van ca. 2 cm breed. Snijd de slierten in stukjes van 2-3 cm (gnocchi).
7. Druk de gnocchi met de duim over de tanden van een vork om er groefjes in te maken..
8. Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout. Haal de gnocchi met een schuimspaan uit het kookwater zodra ze boven komen drijven.

BEREIDINGSWIJZE VENKEL:
1. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 C
2. Snij de venkel verticaal in 5mm dikke plakken.(haal de onderkant eraf)
3. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak ongeveer 5 minuten. Roer de room en de crème fraîche erdoor tot het goed gemengd is. Giet dit in een lage ovenschaal. Bestrooi met parmezaanse kaas.
4. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bovenkant goudbruin is en de venkel zacht genoeg is dat je er met een vork doorheen kan prikken.

BEREIDINGSWIJZE ZEEDUIVEL:
1. Bak de zeeduivel
2. Breng opsmaak met zout en peper.
3. Zet vlak voor serveren de in de oven circa 6 min 180 c

DOORGIFTE:
1. Maak van alle ingrediënten een mooie compositie.