KABELJAUW, CITROENGRAS, WORTELCREME EN AARDAPPELSALADE (juli 2019)

img 20190702 25238

voor 4 personen

KABELJAUW:
4 st kabeljauw
1 el mosterd

RECEPTUUR CITROENGRAS:
1,5 dl visfond
1 steranijs
1 dl witte wijn
1 stengel citroengras (fijngesneden)
1 tl kerriepoeder
25 gr boter
30 gr crème fraiche
Citroensap
1 knoflookteentje

RECEPTUUR WORTELCREME:
2 wortels
60 gr boter
Citroensap

RECEPTUUR AARDAPPELSALADE:
100 gr nieuwe aardappels
1 sjalot
50 gr bospaddenstoelen
Gevolgelte fond
1 rijpe avocado
1 el crème fraiche
1 el mayonaise
citroenrasp

BEREIDINGSWIJZE WORTELCREME:
1. Schil de wortel.
2. snijd de wortel in grove stukken en stoom gaar.
3. pureer het geheel met de boter .
4. Wrijf door een zeef en breng opsmaak met zout, peper en citroensap.

BEREIDINGSWIJZE AARDAPPELSALADE:
1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes ( mooie carree)
2. Blancheer de blokjes in het gezouten water.
3. Snipper het sjalot en bak de samen met de bospaddenstoel.
4. Voeg de fond toe. Mag beetje vochtig zijn.
5. breng opsmaak met zout en peper.
6. Snijd de avocado in mooie stukjes.
7. roer de crème fraiche, mayonaise en de citroensap.
8. Voeg onder de aardappelblokjes.
9. Voeg de gemengde paddenstoelen aan de avocado toe.

BEREIDINGSWIJZE SAUS:
1. Myoteer de kerriepoeder met boter.
2. Blus het geheel af met de witte wijn.
3. Doe als de alcohol is verdwenen de resterende ingrediënten in de pan.
4. Laat het geheel reduceren.
5. Zeef de saus en voeg de crème fraiche toe.
6. Monteer de saus vlak voor serveren met de ijskoude boter.
7. Breng de saus nog eventueel op smaak met citroensap.

BEREIDINGSWIJZE KABELJAUW:
1. Bak de vis aan in de olie, smeer de mosterd erop en bak af in de oven op 180 C.