PIEPKUIKEN, GEPOFTE GROENTEN, PRAK SPECERIJEN AARDAPPEL MET KIPPEJUS (juni 2019)
voor 4 personen
RECEPTUUR PIEPKUIKEN:
2 piepkuiken
Olie/boter
Zout en peper
RECEPTUUR GEPOFTE GROENTEN
100 gr aubergine
100 gr courgette
1 paprika(geschild)
4 bospeentjes
1 tomaten( vlees)
1 gesnipperde uien
1 teen knoflook
2 el olijfolie
zout en peper
2 tl tijm- en rozemarijnblaadjes
1 el fijngehakte peterselie
RECEPTUUR GEPOFTE AARDAPPEL:
4 kruimige aardappels
Provinciaalse kruiden
1 sjalot
Zout, peper
RECEPTUUR SAUS:
Braadjus
1 dl kippenfond
BEREIDINGSWIJZE PIEPKUIKEN:
1. Zout het piepkuiken en sauteer met olie aan.
2. Bak het piepkuiken aan beide zijde. DEMO
3. Als het piepkuiken mooi van kleur is voeg je boter toe .
4. Zet de oven op 140 c en laat ongeveer 30 min in de oven staan.
5. Zorg voor de juiste kerntemperatuur.
6. haal het uit de oven.
7. Haal de pootjes van het piepkuiken
8. Zet samen de pootjes samen met de braadjus terug in de oven.
9. Haal de filets eraf
10. Voeg de braadjus in een pan samen met de kippenfond, en reduceer het geheel.
BEREIDINGSWIJZE GEPOFTE GROENTEN:
1. Maak de groenten schoon en pof ze met olie in de oven.
Afdekken met ali folie.
2. Fruit in de tussentijd eerst de harde groenten aan in de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en de kruiden toe.
1. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste een eetlepel gehakte peterselie en de gepelde tomaten toe.
BEREIDINGSWIJZE SPECERIJEN PRAK AARDAPPELEN:
1. Pof de aardappelen met schil in de oven.
2. Circa 40 min.
3. haal de schil eraf en prak ze door een schuimspaan.
4. Schil en snipper het sjalotje en zet aan in de pan voeg de prak aardappelen toe en voeg provenciaalse kruiden eroverheen.
5. Breng opsmaak.
BEREIDINGSWIJZE SAUS:
1. Laat de braadjus en de kippenfond in koken en bind af .
DOORGEVEN:
1. Maak van alle ingrediënten een mooie compositie op het bord.