KALFSENTRECOTE / PARMEZAANSSCHUIM/BABA GANOUCHE / CHLOROFYL VAN SPINAZIE BOMBE / VINAIGRETTE VAN OLIJF, ZOETE TOMATEN (februari 2019)

img 20190205 24555

voor 4 personen

RECEPTUUR KALF:

200 gr kalfsentrecote rose

100 gr Beurre noisette

1 chili peper

Rozemarijn, laurier, knoflook

Zout en peper

RECEPTUUR BABA GANOUCHE:

2 Aubergine

1 Knoflook

1el creme fraiche

Mint

1/2 limoen rasp en sap

Zout en peper

RECEPTUUR PARMEZAANSSCHUIM:

25ml  Sushiazijn

25ml  Witte wijn

1,5dl  Room

0,5dl  melk

200gr geraspte Parmezaanse kaas

allesbinder

zout en peper

RECEPTUUR SPINAZIECHLOROFYL:

600gr verse spinazie

3 eigelen

1dl koksroom

zout en peper

RECEPTUUR VINIAGRETTE:

0,5dl  olijfolie

0,25dl aceto

20gr olijf fijn gesneden

1tl  kappertjes

1el  dragon

zout en peper

Zoete tomaat gepoft

BEREIDINGSWIJZE KALF

  1. Bereid de beurre noisette (DEMO)
  2. Het Kalf
  3. Zout het kalf en bak het kalf in de zonnebloemolie.
  4. Voeg als de beurre noisette samen met de rozemarijn, plat geslagen knoflook en laurierblad toe.
  5. Probeer de gaarheid in de pan te bepalen.
  6. Anders zet in de oven van 80 c per kilo 1 , 1 uur.
  7. Breng opsmaak met peper.

BEREIDINGSWIJZE SPINAZIECHLOROFYL:

  1. Pureer de spinazie en voeg 6 dl water toe.
  2. Zeef het geheel en vang het vocht op in een pan.
  3. Verwarm het vocht tot 80 graden, koel terug en passeer het door een passeerdoek.
  4. Wat in de doek blijft hangen is het baldgroen.
  5. Er blijf weinig bladgroen over op 600 gr Let op!!
  6. Scheid het ei, vang het eigeel op en klop het op met de room.
  7. Voeg zout en peper toe en het bladgroen van de spinazie.
  8. Voeg het in siliconenmatjes en zet in een oven van 120 c circa 20 min,

BEREIDINGSWIJZE BABA GANOUCHE:

  1. Snijd de aubergine doormidden en pof in de oven.
  2. Haal het vlees eruit en breng opsmaak met zout, peper, crème fraiche en mint.

BEREIDINGSWIJZE PARMEZAANSCHUIM :

  1. Rasp de parmezaan.
  2. zet alle vloeistoffen op het vuur in een pan en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren zodat het niet aanrot.
  3. Bind het geheel af met allesbinder en schud het in de kidde.
  4. Zet er patronen op.

BEREIDINGSWIJZE VINAIGRETTE:

  1. Maak van alle ingrediënten een mooie vinaigrette.
  2. Pof de tomaatjes in het geheel in de oven op 200c.