WITVIS IN DE OVEN GEGRATINEERD,VERSE KRUIDEN EN CITROENRISOTTO (februari 2024)
voor 4 personen
RECEPTUUR WITVIS:
4 filets à 150 gr
zout en peper
RECEPTUUR MOZZARELLA/KRUIDEN:
50 gr broodkruim/paneermeel
75 gr mozzarella, in blokjes gesneden (buffel)
4 el gesneden basilicum,peterselie
2 sud en sol tomaatjes, gesneden
1 knoflookteen
olijfolie
zout en peper
RECEPTUUR CITROENRISOTTO:
1 ui
200 g arboriorijst (rondgraan korrel)
1 scheut Witte wijn
500 ml Kippenbouillon
Schil van 1/2 citroen
50 g Boter
BEREIDINGSWIJZE MOZZARELLA/KRUIDEN:
1. Snijd de mozzarella en sud en sol tomaten in kleine blokjes.
2. Snijd de knoflookteen fijn.
3. Meng alle ingrediënten m.u.v. olijfolie, zout en peper.
4. Voeg als laatste een beetje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. (HET MENGSEL MOET WEL DROOG BLIJVEN OM GOED TE KUNNEN VERDELEN)
BEREIDINGSWIJZE WITVIS:
1. Dep de vis eerst goed droog .Zout en peper de kabeljauw lichtjes en leg op een ovenplaatje met bakpapier of silecone matje.
2. Bedek de kabeljauw met het mozzarella/kruiden mengsel, druk even aan. (op de “vlees” kant niet op het vel dus)
BEREIDINGSWIJZE RISOTTO
1. Snipper de ui en fruit deze aan in de olie. Voeg de rijst toe en fruit deze mee.
2. Blus af met de wijn en als deze is opgenomen beetje bij beetje de 5 dl bouillon toevoegen.
3. Voeg al laatste de citroenzestes toe.
4. Breng opsmaak met eventueel Parmezaanse kaas.
5. Voeg vlak voor serveren de gebakken schoongemaakte bospaddenstoelen toe.
6. Bak deze in olie met een beetje peper en zout en naar wens misschien een teentje knoflookerbij
DOORGEVEN:
1. Zet de vis in een oven van 200°C gedurende 15 minuten.
2. Maak van de resterende ingrediënten mooie compositie op het bord.