SOUPE CARNEVALESQUE (februari 2024)

img 20240206 33229

voor 8 personen

RECEPTUUR:
300 gr zuurkool
boter
50 gr gerookt spek, in dobbelsteentjes gesneden
200 gr varkenspoulet, in dobbelsteentjes gesneden
100 gr ui, in dobbelsteentjes gesneden
1 teen knoflook, gesneden
2 tomaten, het vruchtvlees grof gesneden (zonder zaadjes)
½ rode paprika, gesneden
200 gr zuurkool van het vat
1000 cc runderbouillon
100 gr aardappel, in blokjes gesneden
50 gr rookworst, in plakjes gesneden
1 tl kummelzaadjes
1 tl tijm
zout en peper
50 cc creme fraiche
1 el bieslook, gesneden00 gr hertenfilet

 

BEREIDINGSWIJZE:
1. Was de zuurkool een keer en spoel af.
2. Bak het spek en het varkenspoulet in de boter.
3. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en fruit even mee.
4. Voeg de zuurkool, tomaten, paprika en de zuurkool toe.
5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
6. Laat de soep gedurende 1 uur op een matig vuur zachtjes koken.
7. Voeg na 50 minuten de aardappel en de rookworst toe.
8. Breng de soep op smaak met zout, peper, tijm en de kummelzaadjes.
9. Voeg als laatste de creme fraiche en de fijn gesneden bieslook toe.1. Smoor de gesneden rode kool samen met de overige ingrediënten gaar.